- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 July 2015
5 kilo rode paprika
1 knol knoflook
3 kopjes olijfolie (eerste pers)
zeezout
3etl paprikapoeder
3 etl kurkuma
peper uit de molen
4 el homemade sambal
1 el komijn
3 el gemberpoeder
1 stuk verse gember (3 cm) fijn gersaspt
2 grote hoge ijzeren pannen of gewone pannen..
bij deze grote hoeveelheid kun je het ook in 2 keer doen of met 2 grote pannen..
Spoel de paprika goed af en plaats ze op een bakplaat ( voor het aantal kilos heb je meerdere platen nodig )
zet ze in de oven en gril de paprika tot het velletje zacht begint te worden..
doe ze nu in een plastiek zak en laat ze afkoelen….
daarna kun je het velletje zo ervan aftrekken..
verwijder de pitjes
pureer de paprika in de keukenmachine..
verwarm het olijfolie en fruit lichtjes de geperste aan,doe meteen alles specerijen erbij en roer deze goed door de olie..
vervolgens doe je de paprikapuree en de sambal erbij …
laat deze ajvar 40 minuten langzaam koken op een laag vuur…
op laatst de kruiden zoals tijm ,rozemarijn , marjolijn onderroeren en nog een goed kopje olijfolie erbij doen..
wil je deze ajvar conserveren in potjes dan moet je deze steriel maken …
kook de potjes inclusief de deksels uit in kokend water, dit kan in een grote pan of in de vaatwasser..
vul de hete ajvar in de potjes en draai meteen de deksel erop.
Laat de potjes afkoelen en controleer of de potjes goed dicht zijn…meestal hor je na een poosje een klik….
je kunt deze heerlijk ajvar zeker 1 jaar bewaren…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.