- Preparation time
- 90 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 20 January 2016
INGREDIËNTEN DEEG
- 7 gram droge gist
- 60 ml warm water
- 125 gram suiker
- 120 ml melk
- 120 gram gesmolten boter
- 1 ei
- 400-500 gram bloem (ligt aan je deeg, als het te plakkerig is doe er meer bloem bij)
Los het gist en een snufje suiker op in 60 ml warm water. Laat dit even staan totdat het oppoft(zo’n 5 min). Verwarm de melk en boter in een pannetje op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Verwijder dan direct van het vuur.
In een kom voeg je het gistmengsel, de rest van de suiker, ei, botermengsel, en de helft van het bloem samen. Mix tot een egaal mengsel. Voeg dan de rest van het bloem toe, mix tot een mooi deeg begint te vormen. Als het deeg te plakkerig is doe een beetje bloem erbij, maar laat het nog wel een beetje plakkerig zijn.
Vet een kom in met zonnebloem olie en doe de deegbal erin en laat rijzen op een warme plek. Uurtje ongeveer.
Ondertussen pak je 3 eetlepels suiker, 5 eetlepels lichtbruine bastard suiker en 4 eetlepels kaneel. Mix dit samen.
Wanneer je deeg gerezen is, haal je het uit de kom, bebloem je werkplek en rol je deeg uit. Pak eerst je vierkante bakvorm waarin je wilt bakken en gebruik die als een gids. Dus stel je hebt een 40 bij 25 bakvorm dan rol je je deeg iets groter uit, ongeveer 42 bij 27 cm. Dit kan dus met elke bakvorm!
Pak boter, laat het smelten en smeer dit op je deeg. (Stiekem mag je de boter niet smelten maar gewoon uitsmeren maar smelten is makkelijker:p!) Laat het even hard worden en je krijgt dan hetzelfde effect. Pak je suikerkaneelmix en strooi dit erover, je mag natuurlijk meer of minder suiker of kaneel erbij doen, ligt eraan hoe zoet je het wilt hebben, dit is slechts een indicatie.
Verwarm je oven ondertussen op 200 graden
Rol je deeg op, horizonaal, dus de lange kant. Snijd de uiteinden eraf en snijd dan in 16 stukjes. TIP!: snijd het telkens door de helft, dus eerst de helft, dan de helft van de helft en dan weer de helft van de helft en dan heb je 16 stukjes! 😀
Beboter je bakvorm goed in, ook de zijkanten en doe je cinnamon rolls erin. Pak het gesmolten boter dat is overgebleven en smeer de cinnamon rolls daarmee in.
Doe je cinnamon rolls in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Ze verbranden snel dus houdt dit in de gaten. Bij mij duurde het 15 min om te bakken maar het kan langer of korter bij jou duren, wanneer ze een bruin/goudachtige kleur hebben zijn ze klaar.
Maak wanneer je cinnamon rolls nog in de oven zijn de roomkaas mix om zometeen over de cinnamon rolls heen te doen.
Deze bestaan uit:
– 200 gram poedersuiker
– 60 gram roomkaas
– klontje boter (15 gram ong)
– beetje melk
Doe de poedersuiker, roomkaas en boter in een kom en mix ze tot een geheel. Voeg beetje bij beetje melk toe (eetlepel per keer ong) en zorg ervoor dat het beslag net zo dik is als youghurt, iets dunner zodat het vloeibaar is.
Haal je cinnamon rolls wanneer ze klaar zijn uit de oven en doe onmiddellijk de roomkaasmix eroverheen. Smeer het uit.
Tadaaa! Je cinnamon rolls zijn klaar. Eetsmakelijk!
Als er vragen zijn laat die dan in de comments achter en laat me ook weten of ze gelukt zijn bij jou!
Veel liefs,
Selma <3
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.