- Preparation time
- 120 mins
- Cooking time
- 70 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 21 November 2015
Boerenzuurdesem brood
100 gram gerstemeel
100 gram roggemeel
530 gram tarwemeel
1 el mout
2 el broodkruiden
350 ml water
10 gram gist
1 el honing
100 gram zuurdesem
1 el ghee
Extra…
Wat meel…om te vormen…
Bakpapier/bakplaat
Water
Scherp mes
Oven voorverwarmen op 250 graden..
Voor dat het brood in de oven komt even goed water in spuiten zodat er een damp ontstaat..
Roer eerst de gist met de honing door het water en laat dit 5 minuten rusten..
Vermeng alle droge ingrediënten .
Roer de zuurdesem door het water en dan de boter en het bloem mengsel…
Kneed de deeg echt 17 minuten met de machine..
Laat de deeg 1 uur rijzen
Vouw de deeg zodat d lucht eruit gaat…(niet kneden..)
Laat de deeg nog eens 45 minuten rijzen…
Heerhaal de vouw methode en vorm daarna een brood..
Laat het 15 minuten rijzen…
Kerf het in met een scherp mes..
Spuit koud water overheen en bak het brood de eerste 15 minuten op 250 graden..
Dan verder bakken 50/60 minuten op 220 graden zonder hete lucht…
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.