- Preparation time
- 4 mins
- Cooking time
- 4 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 13 October 2015
Chocolade kokoscake gemaakt.
Smaakt net zo als die uit de winkel.
Heerlijk.
Recept chocolade beslag
130 gram bloem
3 eieren geklopt met 80 gram suiker
1 zakje bakpoeder
100 gram boter
4 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels zonnebloemolie
5 eetlepels melk
Mespunt zout
Klop eerst de boter met de zonnebloemolie tot een creme.
Klop de eieren met de suiker apart in een kom en voeg dit dan toe bij de boter/olie mengsel.
Klop dit samen ongeveer 10 a 15 min tot een zachte creme.
Doe dan de melk erbij.
Meng de meel,bakpoeder,cacaopoeder en zout samen en voeg dit toe aan de creme.
Meng dit samen tot een gladde beslag.
Kokosdotten recept.
2 eieren
15 eetlepels kokos
5 eetlepels suiker
Mix dit samen tot een beslag.
Doe de chocoladebeslag in een bakvorm van 24 cm.
En doe de kokosmengsel in een spuitzak en spuit er bolletjes mee in het beslag.
Laat steeds 2 cm tussen de kokosdotjes.
Zet het in de oven op 175 graden voor ongeveer 30 tot 35 min.
Controleer met een prikker of de cake gaar is.
De prikker hoort er droog uit te komen als de cake klaar is.
Maak ondertussen de siroop voor over de cake.
Doe 200 ml water en 200 gram suiker in een steelpan en laat dit 15 min rustig doorkoken tot een siroop.
Giet de siroop over de warme cake en bestrooi de cake met kokos.
Laat de cake goed afkoelen voordat je het gaat snijden.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.