- Preparation time
- 18 mins
- Cooking time
- 17 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 19 September 2015
Heerlijke donuts
RECEPT :
650 gr bloem
6 eetlepels suiker
Snufje zout
1 eetlepel gedroogde gist
2 eigeel
250 ml lauwe melk
150 ml lauw water
50 gr zachte boter
Bereiding:
Je lost de gist op in een klein kommetje met een klein beetje water en klein beetje suiker en laat dit even appart oplossen. Dan pak je nog een kleine kom en hier doe je het eigeel in en de rest van de suiker en daarna pak je een grote kom en hier doe je de bloem in maar ook de eigeel die je hiervoor in een kommetje had gedaan en de melk giet je ook in de grote kom en de water en natuurlijk de gist die je appart had gelegt. En de roomboter gooi je als laatst erbij. Dan kneed je dit heel goed de deeg is een beetje plakkerig uiteindelijk laat je de deeg reizen totdat het zich verdubbelt en als hij goed gerezen is strooi wat bloem op je aanrecht dan pak je een deegroller en rol het uit ongeveer 2 cm dik. Als de deeg te plakkerig is mag je er altijd bloem bij doen een beetje. Daarna pak je een ronde grote ring of een beker en druk daarvan ronde donuts de gat in het midden kan je doen van een dopje van bijv een pak melk. Als je klaar bent daarmee doe je ze op een bakpapier en bedek het met een theedoek en laat het ongveer 3 kwartier reizen. Daarna pak je een diepe pan en doe daar olie in en zet het vuur gemiddeld en doe ze bakken totdat ze lichtbruin zijn zoals op de foto. Ze nemen geen olie op en heerlijk luchtig groetjes koezina Si Si
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.