- Preparation time
- 19 mins
- Cooking time
- 122 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 19 September 2015
RECEPT:
Chocolade Broodjes
Deeg:
500 gr bloem
350 ml lauwe melk kan ook minder melk
theelepel bakpoeder
1 vanille suiker
snufje zout
1 zakje gedroogde gist
3 eetlepels suiker
3 eetlepels olie
1 geklutst ei
Uitvoering:
100 gr boter
200 gr chocolade (melk)
eigeel voor bestrijken met een theelepel melk
Poedersuiker
Bereiding:
Let op dames! Deze broodjes mag niet in aanraking komen met water. Anders mislukken ze.
Je doet de benodigdheden voor de deeg allemaal in een grote kom behalve de melk tijdens het kneden van de deeg doe je er steeds een klein beetje melk bij. Als je de deeg goed hebt gekneden en alle melk er in zit kan je dit even laten rusten. Ongeveer 3 minuten.
Dan begin je weer met kneden tot een fijne soepele deeg en een beetje plakkerig. Daarna laat je dit een halfuur reizen op kamer tempratuur. Daarna doe je je handen in olie en hiermee maak je soortgelijke balletjes van het deeg ongeveer evengroot als een ei als je hier mee klaar bent laat je ook de balletjes even 5 minuten rusten. Dan smelt je de 100 gr boter en doe je dit in een kommetje. Dit heb je nodig als je aan het werk gaat met de bolletjes. Je kan het vergelijken met msemen. Je maakt een mooie dunne bodem en je bestrijkt ze met de gesmolten roomboter.
Dan vouw je de zijkanten allebei tegelijk naar het midden toe en daar leg je de twee chocolade blokjes aan onderkant van de bodem. Dit rol je daarna tot een mooie croissant. Ga hier mee door en dit laat je daarna reizen op kamer tempratuur tot dat het zich verdubbelt. Daarna meng je de eigeel samen met de theelepel melk en hiermee bestrijk je de croissantjes mooi boven op. Daarna bak je ze op 190 graden totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen,
Daarna strooi je er poedersuiker op met een zeef en maak je mooie versiering met gesmolten chocolade.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.