- Preparation time
- 70 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 16 August 2015
200 ml lauwwarm water
1/2 klontje verse gist
Zeezout
4 etl turkse yoghurt
2 etl olijfolie
300 gram meel
150 gram volkorenmeel
50 gram griesmeel (smida)
Extra verschillende zaadjes en havermout..
1 ei
Bakpapier en bakplaat
Oven op 250 graden voorverwarmen en op 220 graden bakken..
25 minuten zonder hete lucht..
Vermeng het meel en het zout met elkaar
Roer de gist door het water en voeg de olie en yoghurt aan toe.
Kneed met de machine een mooie deeg 6 minuten…
Laat de deeg rijzen ..30 minuten..
Rol de deeg uit tot een mooie ronde lap..
Snijd net als bij een taart punten uit…
In totaal 8 punten..
Leg deze op de bakplaat en laat ze weer 30 minuten rijzen…
Draai ze nu om….zodat de onderkant boven ligt..
Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi zaadjes erop..
Spuit over de triangels ,voor ze de oven ingaan behoorlijk water…
Bak ze lekker bruin.
Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 3.8]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.