- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 16 August 2015
Neem biscuit koekjes of een halve cake en verkruimel die…70 gram
100 gr kokos
100 gram fijn gemalen witte amandelen
Sap van 1 sinaasappel
3 el…sinaasappelschil gedroogd en fijn gemalen..( dit kun je met suiker mengen )( of aroma)
3 el suiker
100 gram gesmolten roomboter
Maak hiervan een mengsel en laat het over nacht of zeker 5 uur intrekken…
Dan roer alles goed door en voeg je 150 gram gesmolten witte chocolade aan toe (au bain marie )
Smelt 3 repen witte chocolade ook weer au bain marie) en doe daar een lepel of reep kokosvet erbij….
Neem van de ronde thee biscuit of bak ze zelf…bestrijk ze met sinaasappel gelee
Maak van het mengsel hoopjes ( hoe groot je zelf wil) en zet deze op de biscuit…
Ga ze met chocolade glazuren en werk ze af met kokos….
Zet ze 45 minuten in de koelkast..
Ps….kokosvet geeft een mooie glans….
Wat ook heel lekker is dat je grof gehakte amandelen in vermengd …
Het intrekken van de sinaasappel is belangrijk ..je zult het in de smaak zeker
terug vinden..
Sinaasappelschil kun je drogen en fijn malen ….je kunt ze zo bewaren in een
potje
Maar kunt deze ook mengen met suiker…en zo heb je altijd je smaken in
huis voor je baksel
Je kunt ook aroma nemen waar toegestaan zijn…
De verhouding van de ingrediënten moet vaak zelf een beetje op gevoel
doen
Je kunt altijd wat meer boter of kokos toevoegen…
Het mengsel mag niet droog zijn ..het zal lekker smeuïg zijn zodat je kunt
goed vormen
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.