- Preparation time
- 65 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 16 August 2015
2 repen chocolade puur
2 repen melk chocolade
220 gram bloem gezeefd
1 pakje bakpoeder
100 gram roomboter
De sap en de rasp van een sinaasappel
4 el melk
2 el suiker
4 eieren
Snufje zeezout
Verwarm de oven op 180 graden zonder hete lucht
Leg wat balpapier op de bodem van de bakvorm….en bestrijk de rand goed met roomboter…
De bakvorm is 17 cm doorsnee…
Smelt de chocolade au bain marie
Voeg een snufje zeezout aan toe en de roomboter….
Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa
Voeg dan de sap en de rasp aan toe….en dan de melk…
Laat het even door kloppen zodat het een mooi beslag blijft…
Haal 3 el van de gesmolten chocolade af en doe die apart…
De rest klop je nu onder het beslag
Op laatst spartel je het bloem met het bakpoeder doorheen…
Het beslag is wat dik vloeibaar en mooi glanzend….
Vul het beslag in de bakvorm en doe nu de rest van de gesmolten chocolade in het midden van het beslag …
Bak de cake 50 minuten en maak de proef met een saté stokje….
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.