- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 11 August 2015
Ingrediënten
Voor het deeg (17 stuks)
300 gr tarwebloem
300 gr volkoren meel
2 eetlepels gebroken lijnzaad
1eetlepel instant gist
1 eetlepel zout
Water (lauw)
Zonnebloempitten
Havermout
Bereidingswijze
Deeg
1. Doe de meel in een kom. Voeg het zout en lijnzaad bij de meel en roer dit even met elkaar. Maak dan een kuiltje en voeg daar het gist in en voeg een klein beetje water (lauw) bij de gist. Daarna plaats je de kom in een kneedmachine en voeg je beetje voor beetje water toe. Mix met de mixer met deeghaak het deeg tot een samenhangend deeg. Dek af en laat dit 60 min. op een tochtvrije plek rijzen.
2. Na een uur rijzen haal je het deeg uit de kom en verdeel je het in gelijke stukken. Maak daarvan dan rondjes en druk ze een beetje plat. Plaats ze daarna op een plaat. Bestrijk de broodjes met wat water en bestrooi deze met zonnebloempitten en havermout. Dek dit af en laat het dan nog een keer 30 tot 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.
3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en bak de bolletjes ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.