- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 6 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
250 gram amandelen
100 gram suiker
30 gram gesmolten roomboter
1 el oranjebloesemwater
Halve tl kaneel
250 gram filodeeg
1 fles zonnebloem olie
1 pot honing
Beng de amandelen aan de kook in een pan. Laat dit 2 minuten pruttelen en afgieten. Verwijder de vellen van de amandelen en laat dit in een thee doek drogen. Dit kan je het beste een dag van te voren al doen. Zodra de amandelen droog zijn kan je ze fijn malen in de hak molen met het suiker.
Voeg daarna de boter, oranjebloesemwater en kaneel toe en maal dit verder tot een samen hangend beslag. Als het te los is nog extra boter bij voegen. Maak van het mengsel kleine bolletjes ter grote van een olijf en leg ze apart.
Laat het filodeeg ontdooien en snij deze in gelijke repen. Smeer de vellen in met boter en leg onderaan het deeg een bolletje neer en rol ze op zoals op de foto aangegeven.
Plak de uiteinden vast met een papje van bloem en water.
Verhit de olie. Bak de briwat totdat ze mooi goud bruin zijn. Het gaat snel namelijk ongeveer 1-2 minuten. Laat ze uitlekken en doe in de verwarmde honing (au bain-marie). Laat ze lekker in de honing zwemmen en dan uitlekken in een vergiet.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.