- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
500 gram bloem
1 zakje gedroogde gist(7 gram)
4 el olijfolie
1 tl zout
250-300 ml lauw water
½ tl zwarte peper
½ tl knoflookpoeder
1tl paprikapoeder
1 eigeel
Scheutje melk en water
Vulling:
200 gram verse geraspte kaas
1 gesnipperde en glazig gebakken ui
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten. Laat het 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.
Laat ze nog een kwartiertjes rijzen. Klop de eierdooier los met wat welk of water en bestrijk de boordjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.