- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
500 gram bloem
350 ml lauwe melk
200 gram chocolade
1 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 zakje gedroogde gist
3 el suiker
3 el olie
1 geklutst ui
Eigeel met melk
voor het bestrijken van de broodjes
Poedersuiker
Let op het deeg mag niet in aanraking komen met water.
Doe alle benodigdheden in een grote kom behalve de poedersuiker en melk. Tijdens het kneden doe je er steeds een beetje melk bij. Als je het deeg goed hebt gekneed laat je het even 5 minuten rusten.
Als je klaar bent met wachten kneed je het deeg weer verder totdat het een soepel deeg is die een beetje plakkerig is. Laat het deeg daarna een half uur rijzen op kamertemperatuur.
Zodra het deeg gerezen is besmeer je je handen met olie en maak je van het deeg kleine bolletjes zo groot als een ei. Laat de bolletjes even rusten.
Maak van de bolletjes een mooie dunne bodem bestrijk ze met gesmolten roomboter. Leg in het midden van het deeg 1 a 2 stukjes chocolade en vouw de broodjes samen.
Meng het eigeel met de melk en smeer dit over de broodjes heen. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes totdat ze goudbruin zijn.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.