- Preparation time
- 100 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
1 kilo vlees
3 uien
1 knoflook
Paar takjes koriander
Paar takjes platte peterselie
2 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl ras el hanout
1 tl gember
½ tl komijn
1 tl paprikapoeder
Olijfolie
Snijd het vlees in grove stukken en snijd overtollige delen eraf. Laat wel een klein beetje vet over voor de smaak en malsheid. Doe de uien, knoflook, koriander en peterselie in een hak molen of blender en maal zo fijn mogelijk. Meng met de kruiden en voeg flink wat olijfolie toe.
Marineer het vlees hierin en leg het dan in een braadslede met de rest van de marinade er overheen. Dek het af met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de braadslede ongeveer 1 uur in de oven. Kijk om de zoveel tijd even hoe het met de gaarheid zit en of er nog voldoende vocht in zit.
Dek he weer af en zet nog een half uur in de oven. Haal daarna de folie eraf en zet het nog een half uur in de oven.
Lekker serveren met zelfgemaakte frietjes, gestoomde groenten en olijven
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.