- Preparation time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 9 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 1 August 2015
1 kilo zwarte kersen ontpit
250 gram suiker
1 pakje pectine
3 of 4 takjes colakruid een paar blaadjes citroenenmelisse
1 hoge pan potjes met Twist off deksel
kook je potjes en de deksel uit , of plaats ze in de vaatwasser
vermeng de suiker met de kersen en de vanille en doe ook het uitgeschrapte stokje erbij..
laat deze 35 minuten sap trekken..
breng het geheel daarna aan de kook..
roer af en toe om en zet het vuur wat zachter.. laat de kersen 20 minuten koken en doe dan de kruiden erbij… Roer de pectine met een beetje suiker en water tot een papje… roer dit door de kersen en laat het opkoken…. vul de kersen met de siroop in de steriele potjes en draai direkt de deksel erop… heerlijk over ijs of met pankoeken….
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.