- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 July 2015
5 kilo tomaten
4 koppen olijfolie
2 etl gemalen fenegriek
2 etl paprikapoeder
3 etl gemberpoeder
1 etl komijn
3 etl kruidenzout ( zeezout met rozemarijn)
1 etl gemalen venkel
3 etl homemade sambal
1/2 bosje bladselderij
3 takjes tijm
1 ui
7 teentjes knoflook
spoel de tomaten goed af en snijd ze in parten.
Verwarm een gedeelde van het olijfolie en fruit de gehakte ui en knoflook licht aan…
doe de parten tomaten erbij en breng het aan de kook…
Roer af en toe om….ook hier heb je weer 2 grote pannen voor nodig of je neemt de helft van de hoeveelheid tomaten…
en kookt in twee keer in…
kook de tomaten ongeveer 45 minuten …laat ze iets afkoelen….
pureer ze nu in de keukenmachine en zeef de puree…of je laat het zo ..het kan alle beide..
doe nu weer wat olijfolie in de pan en doe de specerijen aanfruiten …op een laag vuur..
giet de puree erbij en roer het goed om….laat het nog eens 15 minuten goed koken…
de tomatensaus mag heel lang koken ,hoe langer des te gezonder…
doe op laatst de fijn gehakte kruiden doorheen….
zet je steriel potjes klaar en vul de hete saus in de potjes en draai onmiddellijk de deksel erop…
ook deze heerlijke en gezonde tomatensaus is een jaar houdbaar…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.