- Preparation time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 14 July 2015
400 gram kalfsgehakt
1 ei
1ui gesnippert
tijm
3 el paneermeel
1 teen knoflook geperst
maak van de bovenstaande ingrediënten een zacht vleesmengsel…
vorm kleine bolletjes ervan…
voor de soep….
1/2 ui gesnippert
2 tomaten klein gesneden
1 stuk gember 3 cm klein gesneden
3 wortelen klein gesneden
1 /2 stang prei gesneden
3 el tomatenpuree
3 el homemade kruiden bouillon in 1 1/2 liter water gerroerd
zeezout
1 etl gemberpoeder
1 etl paprikapoeder
1 etl kurkuma
peper uit de molen
koriander of peterselie
2 kopjes vogeltongetjes.
2 el ghee
2 etl olijfolie
bak de gehaktballetjes in de ghee aan beide kanten licht aan
doe de ui,tomaat en gember erbij..even mee laten bakken en omroeren…
doe de rest van de groenten en specerijen erbij en oplaatst vul je het op met de bouillon…
laat de soep 15 minuten koken op matig vuur..
spoel de vogeltongetjes af met koud water en roer die door de soep…
na 7 minuten breng je de soep verder op smaak met wat koriander of peterselie en wat olijfolie….
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.