- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
250 gram bulghur
250 ml water
1 ui (heel erg fijn gesnipperd)
1 klein blikje tomatenpuree
2 el olijfolie
Sambal
2 el citroensap
Fijngesneden peterselie
Zout en peper
Fijngesneden ijsbergsla
Heel klein gesneden komkommer
Kook het water en wel hierin de bulghur ongeveer een kwartier. Roer dan alles los en meng er de 1 el olijfolie en citroensap doorheen.
Fruit in een pannetje met de andere el olijfolie de ui op een zacht vuur totdat hij glazig is. Voeg dan de tomatenpuree en een snufje zout toe en bak dit 5 minuten mee, roer er sambal doorheen.
Meng dit alles met de bulghur. Voeg ijsbergslag, komkommer en peterselie toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.