- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 6 July 2015
250 gr meel
250 ml lauwwarm water
5 gr gist
Beetje zout
1 tl tijm
5-7 gr gist
2 el olijfolie
Maak van alle ingrediënten een mooie deeg…kneed deze 7 minuten…
Voor de vulling kun je verschillende soorten groentes nemen of zoals hierboven..
Kalfsgehakt
Ui
4 tentjes Knoflook
1 hete chili peper
Paprikapoeder
Komijn
Tijm
Zeezout
Paprika rood en groen
Maal die alles heel fijn in de keukenmachine…tot een smeuïge vlees/groentemengsel…
Als de deeg gerezen is maak je deze plat met je handen…gebruik hiervoor wat extra olijfolie..
Verdeel de vulling erop en laat een klein randje vrij…
Bestrijk de rand met eigeel….
Klap de plak deeg dicht en druk de rand goed vast..
Bestrijk ook de bovenkant met eigeel en strooi wat tijm erop..( kan ook zonder)
Laat deze calzone nog 20 minuten rijzen en bak het bij 200 graad in de voorverwarmde oven 30 minuten..
Smaakt warm en koud lekker…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.