- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 5 July 2015
Benodigdheden: VULLING: *4 à 6 paprika’s (groen en rood evt. ook geel) * 4 middelgrote ajuinen (kan naar wens verschillen)* 250g gehakt (hoeveelheid kan ook variëren) kruiden: *beetje rode peper* beetje zout *beetje zwarte peper *beetje bieslook* zwarte olijven (in schijfjes snijden) * geraspte kaas *beetje oregano DEEGWAREN: *witte broodjes van de Aldi of Colruyt (omdat ze die daar halal hebben). Bereidingswijze: *eerst de ajuinen snijden in brunoisevorm (= in fijne vierkantjes) wat fruiten in gewone maïs-, arachide- of zonnebloemolie, dan in een mengkom gieten (NIET UITLEKKEN!) *vervolgens de paprika (ook in blokjes) fruiten * en als laatst de kefta of gehakt aanbakken, niet te lang. Alles goed mengen in die mengkom en dan pas kruiden met een beetje zout en de bovenvermelde kruiden. Je kan uiteraard ook naar wens sommige kruiden laten vallen of anderen eraan toevoegen. De broodjes die snij je in 2 horizontaal. En vullen maar! Dan doe je er een 5-tal schijfjes olijfjes op. Daarna doe je er wat geraspte kaas over. Dan strooi je er een beetje oregano over (niet teveel want heeft een intense smaak) Nog eventjes in de oven op 180° ongeveer voor een 10-tal minuutjes en klaar is Kees! 🙂 Smakelijk allemaal, besehha. Tip: je kan voor de groenten ook de Nicer Dicer (plus)-machine gebruiken, dat bespaart je enorm veel tijd en kan die heel mooi fijn snijden.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.