- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 30 June 2015
Recept van het deeg 3,5 theeglas met oor meel 1 / 2 theeglas olie 3 / 4 theeglas yoghurt 2 tl zout 1 el gist 2 el suiker 1 el bakpoeder 1 / 3 theeglas water of minder Voor het bestrijken en garnering 1 eigeel 2 el melk Sesamzaadjes Meng de suiker, gist, olie, yoghurt, zout met elkaar voeg vervolgens het meel toe en een beetje water. Kneed alles goed door tot je een zacht samenhangend deeg hebt. Laat het deeg ong 45min rijzen. Maak in de tussentijd een vulling naar wens.
Gehaktvulling
500 gram gehakt Ui Paprika Champignons Peper Zout Groentebouillon poeder of half blokje rundvleesbouillonblokje Knoflook Kurkuma Gember Paprika poeder Chilisaus Fruit het uitje en rul het gehakt en voeg wat zout toe. Voeg de gesneden paprika toe en voeg vervolgens knoflook peper paprikapoeder gember kurkuma Groentebouillon poeder of een half rundvleesbouillonblokje toe en roer dit goed door. Zet het vuur uit en voeg chilisaus toe aan het mengsel. Laat het afkoelen voordat je het gebruikt. Bestuif het werkblad met wat meel. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Rol het balletje uit zet er wat vulling op en vouw in de gewenste vorm. Leg het weg op een bakplaat bekleed met bakpapier en werk zo alle bolletjes af. Bestrijk ze met het eimengsel en strooi er wat sesam op. Afbakken op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 20 a 25 min afhankelijk van je oven. Eet smakelijk Besaha we raha!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.