- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 27 June 2015
Ingredienten:
voor het deeg
– 500 gram meel
– 1 zakje gist of een half blokje
– 1 glas lauw water
– 1 eetlepel zout
– 50 gr roomboter op kamertemperatuur
Voor de vulling
– 6 aardappels in blokjes gesneden
– 1 ui fijn gesneden
– half bosje peterselie
– 1 theelepel rode peper
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel zout
– scheut olijolie
Doe de meel, gist en zout in een kom, voeg beetje bij beetje het lauwe water erbij en kneed dit tot een zachte deeg. Maak er een bol van en laat het deeg 15 minuten rusten met een handdoek over de kom.
Bak de aardappeltjes met ui, peterselie en de kruiden in een pan met olijfolie totdat de aardappeltjes bijna gaar zijn. Zet dan het vuur uit en laat de vulling even afkoelen.
Pak het deeg en maak daar kleine balletjes van. Er kunnen ongeveer 10 balletjes uit het deeg. Neem een balletje en strooi er wat bloem overheen. Rol daarna het deeg uit.
Leg op de helft van het deeg de aardappelvulling. Vouw daarna het deeg dicht en druk de zijkanten stevig tegen elkaar aan.
Smeer een dun laagje roomboter op beiden kanten en bak dit vervolgens aan in een pizza of koekepan. Aan beide kanten aanbakken.
Ze zijn klaar als er licht bruine stipjes op verschijnen.
Bismillah!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.