- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 19 June 2015
- 200 gram
- meel
- 250 mililiter
- water
- 100 gram
- Roomboter, gezouten, zo niet, snufje zout toevoegen
- 15 gram
- Suiker
- 2 stuks
- eieren
De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen). Let op: er staat bij eieren een handje vol, omdat ik iets in moet vullen.
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.4]
- Smelt de boter in een pannetje en doe er het water en de suiker bij.
- Als de boter helemaal gesmolten is voeg je in een keer de meel toe.
- Roer totdat het een beslag is dat van de randen af komt.
- Het beslag moet inmiddels beige gekleurd en niet meer zo licht van kleur zijn.
- Haal het pannetje dan van het vuur en leg het beslag in vershoudfolie om iets af te koelen.
- Doe het dan weer in een kom en doe er om de beurt een ei bij, roer het tot het ei is opgenomen en doe er dan het volgende ei bij.
- Neem dan een spuitzak met grote spuitmond.
- Doe er het afgekoelde beslag in en spuit stengels in de verhitte olie.
- Laat het eventjes garen in de olie, tot dat je ziet dat ze goed zijn.
- TIP: serveer met een kommetje chocola om te dippen en zet er een fles poedersuiker naast. Heerlijke combinatie!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.