- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 31 August 2020
550 Gr bloem
1 pakje instant gist
1 tl suiker
2 tl zout
3 el zachte roomboter
320 ml lauwarm water..
Verroer de gist en de suiker in het water .
Doe wat bloem erbij en laat dit 10 minuten afgedekt staan..
De gist list helemaal op en begint te rijzen..
Voeg het bloem en het zout aan toe en roer dit goed om.
Het bloem moet goed verwerkt zijn..
Doe nu de roomboter erbij en roer ook deze goed door de deeg .
De deeg blijft plakkerig en dit hoort zo te zijn,dus geen bloem meer aan toe voegen..
Dek de deeg af met folie en een theedoek..
Laat de deeg 1uur en 45 minuten rijzen..
Vet intussen je vormpjes of één broodbakvorm in met roomboter..
Doe de deeg erin en dek deze weer af..
Laat nu de deeg weer 45 minuten rijzen..
Verwarm de oven op 200 graden..
Doe op de gerezen broodjes 1/2 tl roomboter en wat sesam zaadjes en/,of nigellezaadjes.
Bak de broodjes 40 minuten op 200 graden..het brood 50 minuten.. afhankelijk van je oven..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.