- Preparation time
- 120 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 June 2020
200 Gr fijne griesmeel
400 Gr bloem..
1 pakje gist..
1 tl zeezout..
2 el olijfolie..
250 ml water..
100 ml melk ..
Rozemarijn..
Knip de rozemarijn in kleine stukjes..( de hoeveelheid is na eigen voorkeur..bewaar wat rozemarijn voor na het bakken..)
Doe alles in de kom van de kneedmachine ..
Meng alles goed door elkaar en kneed 12 minuten een zachte deeg..( heb je nog wat vocht nodig voeg het dan aan toe..)
Laat de deeg 1 uur rijzen..
Leg de deeg op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
Vet je handen in met olijfolie en druk de deeg lichtjes uit elkaar tot je de gewenste dikte hebt .
Gebruik gerust steeds wat olijfolie erbij..
Laat dit brood weer 40 minuten rijzen..
Verwarm de oven op 250 graden..
Neem nu 4 el olijfolie en verdeel dit over het brood..
Maak met je vingers gaatjes in de deeg en strooi wat fijn gehakte rozemarijn overheen..
Bak het brood 30/35 minuten..
Haal het brood uit de oven en bestrijk het weer met olijfolie..
Smullen maar..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.