- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 7 May 2020
1 eigeel..
Msp zout..
2 el suiker..
Met elkaar verroeren ..
1 etl yoghurt..( 10%)
150 gr lauwwarme melk..
1 pakje droge gist..
Voeg dit bij het eimengsel en roer ook dit goed onder..
420 gr bloem.,
Sap van 1 sinaasappel ..
Roer nu het bloem en de sinaasappel sap doorheen..
Kneed een zachte deeg en laat deze 2 uur rijzen..
Vulling..
3 appels schillen en in parten snijden ..(1/8)
1 etl suiker..
1 tl kaneel ..
Sap van een 1/2 citroen ..
200 ml water..
Breng het water aan de kook en voeg de citroenensap erbij..
Blancheer nu de appeltjes..
Ongeveer 3 minuten ze zullen niet heel zacht worden..
Laat ze uitlekken en draai ieder stukje door het suiker/kaneelmengsel ..
Verwijder de schil van de rabarber..
Snijd blokjes van 3 cm..
Meng 3 el suiker doorheen en laat dit even sap trekken..
Breng het voor 3 minuten aan de kook..
Giet het door een zeef en laat het goed uitlekken..
Vul de deeg ermee en laat de flappen nog eens 15 minuten rijzen..
Meng 1 eigeel met wat melk en bestrijk de flappen ermee..
Bak ze bij 200 graden 15 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.