- Preparation time
- 70 mins
- Cooking time
- 3 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 21 April 2020
500 gr bloem..
250 ml lauwwarme melk..
4 el fijne suiker..
1 el homemade vanillesuiker..
80 gr zachte roomboter..
Mesp. Zout..
2 eieren ..
1 zakje gist..
Roer de gist en de suiker onder de melk..
Laat dit even rusten tot de gist is opgelost ..
Roer nu de boter en de eieren doorheen.,
Daarna de bloem en het zout..
Kneed een zachte deeg ongeveer 6 minuten..
De deeg blijft iets plakkerig ..
Laat de deeg 50 minuten rijzen .,
Vul intussen olie in een pan..
Knip vierkantjes bakpapier 20 stuks , zo groot als je de donuts wilt hebben..
Leg een grote en kleine uitsteekring klaar..
Doe bloem op de werkplank en stort de gerezen deeg erop..
De deeg niet doorkneden maar direct de gewenste dikte uitrollen..
steek de donuts uit en Leg ze op de velletjes bakpapier ..
laat deze nogmaals 20 minuten rijzen ..
Verhit de olie ..
Bak de donuts op beide kanten lichtbruin..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.