- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 13 January 2020
300 gr speltbloem
100 gr suiker
1 ei
250 gr kwark mager of volle kwark..
85 gr zonnebloem olie ..
1 pakje bakpoeder..
Neem een langwerpige bakvorm
Vet deze goed in ( de randen niet vergeten)..
Verroer alle ingrediënten met de mixer ..
of met je handen .. ( de deeg svp maar kort verwerken)
Leg de deeg in de vorm en druk met je handen zachtjes deze uit tot de bodem is bedekt.. trek de deeg iets omhoog voor een mooie rand…
Neem nu;
2 Grote appels ..
schil en verwijder het klokhuis ..
snijd deze in dunne plakjes en schik ze op de deeg…
Maak het beslag met ;
500 gr volle kwark
250 gr magere kwark..
300 ml room..
100 gr suiker..
1 el homemade vanillesuiker..
35 ge maizena..
Sap van 1 citroen en de gerapte schil ervan..
Mix dit alles tot een mooi beslag..
Vul het in de vorm over de appeltjes en strijk het glad..
Neem nu 1 el kaneel en 2 el suiker..
Vermeng dit en verdeel het gelijkmatig over het beslag..
Dit gaat het beste met een zeef..
Bak het baksel in de voorverwarmde oven 40/45 minuten bij 200 graden..
Laat het wel helemaal afkoelen voor je het aansnijd ..

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.