- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 26 August 2019
1 ui gehakt ..
1 teentje knoflook geperst..
1 tl gemberpoeder..
1tl paprikapoeder..
1 tl korianderzaad..
Zeezout..
1 tl kurkuma..
Peper uit de molen..
1 /2 rode en 1/2 groene paprika.. gegrild..
1/2 aubergine…
2 el homemade tomatensaus ..
1/2 kopje water..
3 el olijfolie..
1 kop groene olijven..
1/2 bosje koriander..
1/2 Citroën op zout fijngehakt..
Schil de aubergine en snijd deze in langwerpige stukken..(de vorm van patatjes)
Doe zout overheen en de sap van een 1/2 Citroen..
Laat dit 10 minuten staan ..
Gril intussen de paprika en verwijder het velletje ..
Snijd ook deze in langwerpige stukken ..
Fruit de ui, knoflook en de specerijen in de olijfolie ..
Doe de olijven , de citroen , water en de tomatensaus erbij..
Laat dit een langzaam koken..,
Spoel nu de aubergines af onder de kraan
en pers het water goed uit…
Doe deze zamen met de paprika en de gehakte koriander erbij..
Laat het verder borrelen tot het dikke saus wordt..
Als je het kip hebt gewassen maakte de marinade…
3 el yoghurt..
1el paprikapoeder ..
1/2 el gemalen karwijzaad ..
Zeezout..
Sap van een 1/2 Citroen..
1 el olijfolie..
Peper uit de molen..,
1 t. Knoflook geperst..
Meng dit alles goed door elkaar en marineer het kip aan de buiten en binnenkant ..
Laat het even intrekken en gril afwisselend
Matig en hogere temperatuur .,
Begin met 180 graden…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.