- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 30 May 2019
Flammkuchen
250 gr bloem
130 ml water
3el olie
1 tl zout
Voeg alles bij elkaar en kneed een deeg .
Laat de deeg 30 minuten rusten..
170 gr crème fraiche ..
Zout, peper..
Rode ui in fijne ringen gesneden..
Ansjovis..
Olijven..
Onder de crème fraiche heb ik met kruiden gemengd en 1 teentje knoflook erbij geperst..
Olijven gesneden..
Uien in ringen gesneden..
Verwarm de oven op 240 graden..
Rol de deeg heel dun uit..
Plaats deze op een bakplaat due je hebt voorzien van bakpapier..
Doe de helft van de crème fraiche erop verdelen en beleg de flammkuchen met de uien ,de olijven en ansjovis..
Plaats de bakplaat op de bodem van het fornuis ..
Bak de flammkuchen 20 minuten..
De flammkuchen hoort een goed bruin gebakken bodem te hebben .. dus door de dunne bodem en de hoge graden krijg een beetje de smaak van in een steenoven gebakken flammkuchen..wat oorspronkelijk zo was..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.