- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 25 May 2019
450 gram licht spelt meel
50 gram verse gist
1 tl suiker
2 el olijfolie
3 el turkse yoghurt (10%)
1 1/2 tl zout
1 ei
180 /190 ml water..
Zaadjes na eigen keuze
Los de gist met de suiker op in wat water
Vermeng alle benodigdheden ,behalve de zaadjes..
Kneed de deeg 7 minuten in de machine tot die lekker luchtig is
Laat de deeg 50 minuten rijzen op een warme plek
Deel de deeg door het midden
Doe wat meel op de werkplank en rol de plak deeg uit tot een ronde lap
Maar niet te dun….
Snijd nu punten uit de plak en leg deze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
Spuit water over de driehoekjes en doe de zaadjes na keuze erover verdelen
( je kunt de broodjes ook insmeren met eigeel en dan de zaadjes erop)
Laat de broodjes 20 minuten rijzen.
Bak ze in de voorverwarmde oven op 220 graad …20 a 25 minuten…

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.