- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 11 May 2019
1 pak filodeeg ..
1/2 l melk..
3el maizena..
2 el bloem..
30 gr sinaasappelsuiker homemade..( of gewone suiker dan totaal 80 gr.. neem dan vanillesuiker 1 pakje )
50 gr suiker..
1 ei..
1el roomboter..
50 gr kokos ..
Extra roomboter om de filo vellen ermee te bestrijken..
Poedersuiker
Kook eerst de crème..
Neem 1/4 van de melk en roer de maizena ,bloem suiker en het ei doorheen .. klop dit op ..
Breng de melk langzaam aan de kook..
Voeg roerend het maizena mengsel aan toe..
Zet het vuur wat lager en blijf roeren
tot de crème opkookt en de dik word..
Roer nu de boter en de kokos doorheen.
Klop de crème goed op en zorg dat er geen klontjes in zitten..
Zet de oven op 200 graden..
Vet je bakplaat ( 24/19)goed in met roomboter..
Vouw het vel filodeeg dubbel en leg deze op de bakplaat..
Alle vellen vouw je dubbel ..
Ik heb de kleine bakplaat genomen en om niet alle vellen op maat te knippen vouw je ze dubbel …
Bestrijk het 3 e vel met gesmolten roomboter( anders wordt het te vet)en ga zo door tot je de helft van de rol op hebt..
Bestrijk deze nu met boter en verdeel de crème overheen..
Ga nu zo door met de filovellen zoals eerst ..
Het laatste vel bestrijk je ruim met boter..
Plaats nu de het geheel in de oven en bak het goudbruin..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.