- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 4 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 27 April 2019
1 tl zout..
1/2 tl suiker..
3,5 gr instant gist..
75 ml melk..
75 ml water..
250 gr bloem
Verwarm de melk en het water(lauwwarm)..
Voeg de gist en de suiker aantoe..
Roer het om en laat het 5 minuten rusten..
Doe het meel en het zout erbij en kneed 4 minuten een mooie gladde deeg…
Laat deze 30 minuten rusten..
Verdeel de deeg in 4 stukken ..
Maak bolletjes ervan en maak met je handen een ronde plak waarbij de buitenkant wat dikker hoort te zijn als de midden van de plak…langos is ook nooit mooi rond ..dus gewoon vormen ..
Verhit ruim olie in een pan (bv zonnebloem olie)..
De langos aan beide kanten frituren..
Uitlatten lekken op keukenrol papier..
Maak wen mengsel van olijfolie en geperste knoflook en besmeer het brood ermee..
Langos kun je je met alles beleggen wat je lekker vind..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.