- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 10 April 2019
3 smalle stevige aubergines
4 teentjes knoflook fijn gehakt..
2 uien fijn gehakt..
1 flink stuk verse gember fijn gehakt ..
2 stuks verse kurkuma fijngehakt..
1 pot tomaten ( homemade geweckt)Of in blik)
1 bosje koriander grof gehakt..
Olijfolie..
Gewone olie om te frituren ..
Zeezout..
1 tl kruiskummel..
1 tl Koriander zaad..
3 el chilipaste of verse chili
fijngehakt..
Flink stuk kaas ( Amsterdammer of grano padano ..
Spoel de aubergines af onder de kraan en verwijder de strook..
Snijd ze in wat dikkere plakken (2cm) en bestrooi ze met wat zout..
Laat de aubergine plakken even vocht trekken en dep ze af met keukenrolpapier ..
Frituur de aubergines op beide kanten tot ze lichtbruin zijn..
Laat ze nu ook weer uitlekken op keukenrolpapier ..
Bak de gehakte uien en de rest van de groentes goed aan in olijfolie…
de tomaten gewoon iets prakken met de vork en even mee koken..
Vul de saus in 2 deken in een vuurvaste schaal en keg dan de plakjes aubergines erop..
Daarna weer saus en daarna weer aubergine..
Op laatst rasp je oude kaas of kaas na smaak eroverheen en zet je de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden ..
Voor 20 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.