- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 26 March 2019
250 gr volle kwark ( of Turkse yoghurt).,
1 zakje bakpoeder..
Msp zout..
80 gr suiker ..(wie wil kan meer nemen)
1 el vanillesuiker homemade of gewoon 1 zakje..
3 eieren..
300gr bloem..
Verroer met de gaarde alle bovenstaande ingrediënten tot een dikke vloeibare beslag ..
Zo nodig kun je altijd wat bloem of kwark/ yoghurt aan toevoegen…
Dit beslag is heel makkelijk en lukt altijd..
bak de koeken in de voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 20 minuten..
Vulling ..
Gestoofde appeltjes met kaneel en rozijnen..
Daarna goed uit laten lekken ..
Bosbessen vers of uit de vriezer..
Voor beide de deeg gewoon delen..
Voor de Glazuur..
Poedersuiker met wat water..
voor op de appelkoeken ..
Poedersuiker en sinaasappelsap..
Voor de afwerking ..
75 gr Amandelschaafsel
2 el suiker
Verhit de pan ..
Doe het amandelschaafsel erin en roer het om..
Doe de suiker erbij en schep het mengsel om tot de amandelen bruin beginnen te worden en de suiker gelijkmatig smelt..
Laat het gesuikerde en krokante amandelschaafsel afkoelen ..:
Na het bakken de koeken af laten koelen..
Met de glazuur bestrijken en dan door het schaafsel draaien..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.