- Preparation time
- 115 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 7 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 March 2019
600 gr bloem
1 zakje droge gist
1 el suiker
1 1/2 tl zout
75 gr zachte roomboter
300 ml lauwe melk
50 ml lauw water
1 ei
Kneed van bovenstaande ingrediënten een zachte deeg..
10 minuten kneden tot de deeg helemaal van de kom los laat..
Indien nodig nog wat bloem toevoegen..
Haal de deeg uit de kom en kneed deze nog eens met de hand door..
Plaats de deeg weer in een kom en dek deze af met folie en een theedoek..
Laat de deeg 1 uur rijzen..
Kneed de deeg weer even met je handen door en maak bolletjes van 90 gr ..(of kleiner , naar eigen wens)
Plaats de bolletjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier…
Beleg…
5 el fijngemalen gedroogde rode
Uien( homemade)
4 el fijngemalen witte uien ( ook gedroogde )
Knoflookpoeder (homemade)
Geraspte oude kaas
Olijfolie
Doe wat olijfolie op de broodjes en druk deze met je hand iets plat..
Doe nu het gemengde uienpoeder (rode en witte en knoflookpoeder) verdelen en daarna de geraspte kaas..
Op laatst weer wat olijfolie overheen en daarna onder folie weer 45 minuten laten rijzen..
Verwarm de oven op 220 graden..
Bak de broodjes 20 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.