- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 February 2019
500gr bloem gezeefd..
50 gr maizena..
320 ml melk..
3 el basterdsuiker ..
1 ei..
1 msp zout..
1 klontje verse gist..
Verwarm de melk en voeg de suiker aan toe..
Los de gist erin op en laat het even rusten..
Doe nu het ei en het zout erbij en roer het goed door elkaar..
Vermeng de maizena met het bloem en doe het bij de melk..
Kneed 7 minuten een mooie zacht deeg .. de deeg zal los komen van de kneedkom en niet plakken..
Dek de deeg af met Folie en een theedoek …
Laat de deeg 1 uur rijzen op een warme plaats..
Vulling..
80 -100 gr zachte roomboter..
(Voor het invetten van de deeg, je kunt altijd meer of minder nemen)
2 el kaneel..
80 gr rietsuiker..
1 el cacao..
4 el homemade sinaasappelsuiker..
Extra boter voor de vorm..
1 ei..voor het bestrijken van de koeken voor het bakken..
Glazuur..
75 gr poedersuiker
1 el melk
1 el sap van de sinaasappel suiker of gewoon sinaasappelsap..
dit verroer je , vind he de glazuur te dik dan kun je wat meer sap erbij doen..
Maak van de gerezen deeg 2 bollen..
Rol de eerste vingerdik uit..
Verdeel de helft van de boter over de deeg en verdeel de rietsuiker en cacao ..
Rol de plak deeg op en snijd er 2-3 cm dikke plakken af ..
Plaats deze op een pakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
Leg een doek overheen en laat de koeken 25 minuten rijzen..
Klop het ei op en bestrijk de koffiebroodjes ermee..
Bak ze in de voorverwarmde oven op 180/200 graden 25 minuten..
Bestrijk ze met de glazuur als ze nog warm zijn..
Op de andere helft van de deeg verdeel je de rest van de boter en
daarna de sinaasappelsuiker ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.