- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 5 December 2018
Voor de deeg:
500 gr bloem
7 gr droge gist
100 ml lauw water
1 tl honing
1 1/2 tl zout
100 ml yoghurt
2 el olie
160 ml water
Verroer de gist met 100 ml lauw water en de honing.,
Laat dit even 5 minuten rusten..
Meng het zout onder het bloem ..
Die de yoghurt, het water, de olie en de gist erbij..
Kneed 7 minuten een stevig maar zachte deeg…
Laat deze op een warme plaats 1 uur rijzen..
Voor de vulling:
500 gr kalfsgehakt..
2 uien fijngehakt ..
4 teentjes knoflook gehakt..
2 cm gember fijn gehakt..
2 rode chili pepers in ringen gesneden..
1 bosje peterselie gehakt
1 el korianderzaad
1 tl kruiskummel heel
1 volle tl komijn
1 etl gerookt paprikapoeder
1 etl gemalen kadermom
1 etl paprikapoeder
1 tl Zeezout
Rooster in een koekenpan de kruiskummel en het korianderzaad ..
Vermeng alle bovenstaande benodigdheden met elkaar …
Doe folie over het gehaktmengsel en zet het even in de koelkast..
Smelt de boter en meng de gehakte peterselie doorheen..
Kneed de deeg nog eens door en vorm een rol…
Maak van de rol 5 gelijk grote stukken en vorm daaruit bolletjes ..
Druk bol voor bol eerst met je hand iets uit elkaar tot een lap deeg… of gebruik de deeg roller..
Verdeel het gehakt ook in 5 delen…
Plaats op ieder lapje deeg het gehakt en sluit de deeg tot een ronde bol…
Druk met je hand voorzichtig van binnen na buiten de deeg tot een rond broodje..
Maak een randje en met de houten lepel maak je gaatjes in de deeg..,
Verhit de koekenpan zonder vet…
Zet de oven op 240 graden..
Bak de broodjes in de pan tot de onderkant licht bruin is gebakken , besmeer de bovenkant met gesmolten roomboter zonder peterselie ..
Bak de broodjes af in de oven ..
Voor de afwerking:
4 el roomboter gesmolten
Fijngehakte peterselie
Bestrijk ze nu met de gesmolten boter met peterselie ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.