- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 4 December 2018
500 gr kalfsvlees in blokjes gesneden .
2 uien fijn gesneden..
5 teentjes knoflook fijn gehakt..
Flink stuk gember fijn gesneden..
1 rode en 1 groene peper in ringen gesneden ..
1 blikje kokosmelk ( anders 1 glas gewone melk )
200 ml water
1 bosje peterselie gehakt
1 bosje slalotjes gehakt
3 el olijfolie
200 ml yoghurt
Sap van 1 citroen
3 el homemade rijstkruiden ..
Het recept daarvan staat op onze site..
1 tomaat ( het vruchtvlees ervan)
Een paar draadjes saffraan..
Kook eerst de kokosmelk met de saffraan ..
Roer af en toe om en zet deze aan de kant..
Doe het vlees in een kom en doe alle bovenstaande ( tot op de melk , de peterselie, slalotjes en het water)met het vlees goed vermengen…
Laat dit 15 minuten intrekken..
Verhit het olie en bak het vlees goed aan ( op hoog vuur)
Dit gaat prima in een grote wok ..
Als het vlees een bruin kleurtje krijgt dan doe je het opvullen met de kokosmelk…
Roer alles goed om en voeg de peterselie en slalotjes aan toe..
Het water doe je stap voor stap erbij..
laat alles op een laag vuur sudderen..
Voor de afwerking :
Rode ui in plakjes gesneden
Plakjes citroen..
Voor de rijst..,
2 volle glazen rijst ( theeglas met oor)
De rijst wassen en een paar uur in heet water laten staan.,
Koud afspoelen..
In een pan 4 el olie verhitten
daarin 1 steranijs en 4 kruidnagels aanfruiten…
Daarna 700 ml water aan toe voegen en 1/2 el zout…
Roer nu de rijst doorheen en breng het geheel aan de kook…
Laat de rijst op een laag vuur koken ..
Doe de rijst daarna op een groot bord waar die iets kan afkoelen..
Doe 2 el roomboter vermengen met de rijst en verwijder de steranijs en de kruidnagels ..
Het gerecht serveer je met rode uienringen en met plakjes citroen..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.