- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 3 December 2018
500 ml melk
2 el suiker ( wie wil kan meer nemen)
1 eigeel
2 volle el roomboter
Snufje zout
100 ml slagroom
3 volle el custard
100 ml melk
Verroer de custard en de suiker met de 100 ml koude melk…
Breng de 500 ml melk aan de kook ..
Voeg het zout aan toe en het custardpapje …
Laat dit op een matig vuur koken tot de custard begint te blubberen …
blijf wel steeds roeren..
Haal de pan van het vuur ..
Neem een paar etl van eraf en
klop het eigeel doorheen..
Roer dit daarna door de custard in de pan…
Zet het pannetje weer op het vuur en roer nu de roomboter doorheen…
Vul de crème in een kom en leg folie eroverheen …
Laat de crème afkoelen…
Klop de slagroom stijf en klop deze onder de afgekoelde vanillecrème…
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.