- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 28 November 2018
Van deze ‘Sup ikan tuna bumbu kuning’ zijn wel wat variaties te vinden, ik heb als basis een groentebouillon genomen en 2 blikjes tonijn (olie of water) en een bumbu gemaakt.
De groentebouillon lekker vroeg opgezet, mag het even trekken. Ik heb gebruikt 1,1 liter water, bouillonblok kip, 10 zwarte peperkorrels, 1 wortel, 1 ui, 3 stelen selderijblad, 2 citroenblad en een halve Chinese kool. Wel even zeven voor gebruik.
INGREDIENTEN
-
1 liter groentebouillon
-
2 blikjes tonijn, chunks in olie (moten)
-
1 wortel, gesnipperd
-
1 rode cayennepeper, gesnipperd (lombok)
-
3 sjalotten, gesnipperd
-
1 teentje knoflook, gehakt
-
2 geroosterde amandelnoten, vergruist
-
½ tl korianderpoeder
-
½ tl kurkumapoeder
-
1 el oestersaus
-
handje bieslook, gehakt
-
handje selderijblad, gehakt
-
2 medium tomaten, in blokjes
-
¼ tl witte peper
-
zout naar smaak
-
2 citroengras, in halven
-
100 gram paddestoelen (optioneel)
-
boter
METHODE
-
Je gaat eerst een groentebouillon maken, dat kan zoals ik het heb omschreven of zoals je het zelf lekker vind. Vergeet niet om de bouillon te zeven voor gebruik.
-
Neem een medium wok met anti-aanbaklaag, doe daar wat boter in, sjalot, knoflook, cayennepeper (lombok), amandelnoten, wortel, korianderpoeder en kurkumapoeder. Even kort fruiten, daarna de tonijn (zonder vocht) en eventueel de paddestoelen (ik heb witte Shimeji gebruikt) en het geheel roerbakken op gematigde warmtebron tot de paddestoelen gaar zijn. Dan 1 el oestersaus erdoor.
-
Wanneer klaar, de volledige inhoud van de wok bij de bouillon voegen.
-
Nu de soep afmaken met selderijblad, bieslook, tomaat, witte peper en zout en citroengras. Laat het zachtjes koken voor ca. 20 minuten. Klaar.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.