- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 14 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 3 July 2018
500 gr bloem gezeefd
20 gr gist
3 el roomboter
3 el suiker
1 ei
250/270 ml lauwwarme melk
1 msp zout
Verwarm de melk met de suiker en de boter..
Vermeng de gist wat extra suiker het ei en het zout .,
Roer het melkmengsel eronder en kneed 7 minuten lang de deeg tot die van de kom loskomt..
Dek de deeg af met folie en een theedoek..
Laat de deeg 45 minuten rijzen..
Dat kan nu op een zonnige plaats in de tuin of balkon ..
Topping;
10 el poedersuiker
2 tl homemade citroensuiker en de sap van 1 citroen(kleine)
Voor de vulling..
1).. gemalen hazelnoten met
Kaneel , geweekte rozijnen
en rietsuiker ..
2)..rietsuiker gemengd met
Kaneel..
3).. suiker, kaneel en
Hazelnootpasta
Voor de vorm van de croissantjes rol je 4 gelijk grote ronde plakken deeg uit..
3 plakken vet je in met ghee of zachte roomboter.. en verdeel je het mengsel met de rozijnen erop..
deze stapel je op elkaar.. daarna leg je de vierde plak erop..(zonder boter)
Druk de stapel zachtjes met je handen aan en rol dan met de deegroller een grote ronde plak
uit…
Snijd 8 of 13 punten uit de plak
En zet op iedere punt een 1/2 tl hazelnootpasta ..
Rol ze op in de vorm van en croissant..
Zet ze op de bakplaat en laat de koffiekoeken 1 uur rijzen..
Bestrijk ze met los geklopt ei en bak ze op 210 graden 10 minuten … afhankelijk van je fornuis..
Bestrijk ze na het bakken met
de citroenen poedersuiker topping..
De andere vormen en vullingen zijn gewoon eigen keuze..
ook bij deze doe je eerst wat roomboter op de deeg en dan de vulling
De hoeveelheid van de vulling ook..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.