Koffiebroodjes met verschillende vulling

Preparation time
60 mins
Cooking time
14 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Koffiebroodjes met verschillende vulling

 

500 gr bloem gezeefd

20 gr gist

3 el roomboter

3 el suiker

1 ei

250/270 ml lauwwarme melk

1 msp zout

Verwarm de melk met de suiker en de boter..

Vermeng de gist wat extra suiker het ei en het zout .,

Roer het melkmengsel eronder en kneed 7 minuten lang de deeg tot die van de kom loskomt..

Dek de deeg af met folie en een theedoek..

Laat de deeg 45 minuten rijzen..

Dat kan  nu op een zonnige plaats in de tuin of balkon ..

 

Topping;

10 el poedersuiker

2 tl homemade citroensuiker en de sap van 1 citroen(kleine)

 

Voor de vulling..

1).. gemalen  hazelnoten met

Kaneel , geweekte rozijnen

en rietsuiker ..

2)..rietsuiker gemengd met

Kaneel..

3).. suiker, kaneel en

Hazelnootpasta

 

Voor de vorm van de croissantjes  rol je 4 gelijk grote ronde plakken deeg uit..

3 plakken vet je in met ghee of zachte roomboter.. en verdeel je het mengsel met de rozijnen erop..

deze stapel je op elkaar.. daarna leg je de vierde  plak erop..(zonder boter)

Druk de stapel zachtjes met je handen aan en rol dan met de deegroller een grote ronde plak

uit…

Snijd 8 of 13 punten uit de plak

En zet op iedere punt een 1/2 tl hazelnootpasta ..

Rol ze op in de vorm van en croissant..

Zet ze op de bakplaat en laat de  koffiekoeken 1 uur rijzen..

Bestrijk ze met los geklopt ei en bak ze op 210 graden 10 minuten … afhankelijk van je fornuis..

Bestrijk ze na het bakken met

de citroenen poedersuiker  topping..

De andere vormen en vullingen zijn gewoon eigen keuze..

ook bij deze doe je eerst wat roomboter op de deeg en dan de vulling

De hoeveelheid van de vulling ook..

Click to rate this post!
[Total: 11 Average: 2.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!