- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 14 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 29 June 2018
Ensaimada
250 gr bloem gezeefd ..
10 gr gist
1 msp zout
60 gr suiker
30 ml olie
1 ei
80 ml lauwwarme melk
Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine.,
Vermeng dit goed met elkaar en kneed 10 minuten een zachte deeg..
Neem wat van het olijfolie tussen je handen en wrijf de deeg bol ermee in .,
Plaats deze nu in een andere kom en laat de deeg 1 uur rijzen
Let wel : de deeg rijst niet heel hoog …
Extra..
Olijfolie
Poedersuiker
Ghee
Roomboter gesmolten
Neem weer wat extra olijfolie en
vet de werkplank ermee in..haal de deeg uit kom..
Ook hier gebruik wat olijfolie voor..
Kneed de deeg nog eens luchtig door..
Deel de deeg in tweeën..
Maak 2 bollen ervan..
Neem weer wat olie en druk de deeg eerst wat plat met je handen..
Rol nu de deeg uit met de deegroller..
Rol de deeg heel dun uit zodat je zowat doorheen kan kijken..
je hebt dan een vrij grote lap deeg..
Neem 3 el ghee en smeer de deeg daarmee in ..
Rol nu voorzichtig de deeg strak op …
Maak je binnen handen weer vet met olijfolie en wrijf voorzichtig de opgerolde deeg en trek die nog wat langer..
Zet de deeg op bakpapier op de bakplaat in de vorm van een slakkenhuis..laat wel genoeg ruimte ertussen..
zo ga je ook de andere bol bewerken..
Laat de deeg minimaal 3 1/2 uur rijzen …
Verwarm de oven op 200 graden ( zonder hete lucht)
Bak de Ensaimadas 10/ 13 minuten…
Haal ze uit de oven en bestrijk ze direct met gesmolten roomboter…
Strooi rijkelijk poedersuiker overheen…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.