- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 12 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 27 April 2018
250 gr smida
75 ml roomboter of ghee
125 ml olie
Verroer dit met elkaar en dek het af met folie..
Laat het overnacht rusten .
(Op de aanrecht)
De smida / griesmeel wordt heel zacht..
Voeg na het rusten het volgende aan toe…
180 gr bloem
120 gr poedersuiker
60 ml melk
1 msp zout
1tl gedroogde gist in 50 ml water opgelost..
1 el citroenen suiker of een ander smaakje
1 rozenwater
Kneed dit alles even goed door
En laat de deeg nog eens 1 uur rijzen.
Vorm grote bolletjes en zet deze tot gebruik aan de kant .,
Maal 20 dadels en 2 handjesvol hazelnoten tot een smeuïge massa en voeg op laatst 3 el water aan toe en meng dit goed door elkaar..
Maak ook hier weer bolletjes ervan dit keer kleiner als de deeg bolletjes..
Verwarm de oven op 230 graden
Leg bakpapier op de bakplaat.
Vul nu de iets plat gedrukte deeg bolletjes met de vulling en maak weer mooie ronde bolletjes..
Je kunt nu de bolletjes in een Mamoul vorm drukken en dan op de bakplaat plaatsen of zachtjes met je handen vormen..
Bak de koeken 10/12 minuten op 230 graden zonder hete lucht ..
Doe na het bakken meteen de poedersuiker over de koeken strooien..
De koeken zijn de volgende dag op zen lekkerst En heel zacht ze smelten zo in je mond..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.