- Preparation time
 - 20 mins
 - Cooking time
 - 10 mins
 - Difficulty
 - makkelijk
 - Serves
 - 4 people
 
- Meal course
 - Diner
 - Posted by
 - Posted on
 - 7 March 2018
 

Krokant paneerde kipfilet
3 kipfilet in dunne schnitzel gesneden ..en iets plat geklopt..
Voor de marinade :
220 ml melk
De sap van 1 citroen
Roer de citroenensap door de melk …en laat deze een paar minuten staan tot de melk begint te schiften …
voeg toe..
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogd chili poeder
Zeezout
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
2 eieren
Klop dit goed op en leg de kipfilet erin zo dat ze helemaal bedekt zijn met de marinade..
Laat dit 1/2 uurtje staan..
Voor het bloem mengsel neem je …
250 gr bloem
100 gr maizena
1 tl knoflookpoeder
2 tl chilipoeder
1 tl venkelzaad
1 tl koriander poeder
1 pakje bakpoeder
Peper uit de molen
Zeezout
Vermeng dit goed…
Verhit het olie maar niet meer tot 175 graden … en zet dan het vuur wat zachter..
Haal nu de schnitzel uit de marinade en paneer ze op beide kanten met het bloemmengsel …
Herhaal dit nog één keer (dus met de eerste paneer weer door de marinade en weer door het bloemmengsel )en nu in het olie bakken ongeveer 10 minuten …
leg niet meer als 2 kipfilets in het olie als je een kleinere pan neemt en niet meer als 3 bij een grote pan..zo blijft de temperatuur van het olie gelijk.. de buitenkant wordt niet te donker en je krijgt een heerlijke krokante korst op het kipfilet …

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.