- Preparation time
- 70 mins
- Cooking time
- 2 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 5 March 2018
2 kippen
1/2 blik groene olijven
1 /4 blik zwarte olijven
4 plakken ingelegde citroen
Zeezout
Peper uit de molen
2 el paprikapoeder
1 el gerookt paprikapoeder
3 el ghee
2 el olijfolie
2 kg Paprika rood
1 grote rode ui..
4 teentjes knoflook ..
Peper uit de molen..
4el Olijfolie..
Zeezout..
Gemberpoeder
10 kleine plum tomaatjes
Koriander
Leg kippen in water met wat azijn en 1/2 citroen…
Verwijder overtollig vet en huid..
En maak de binnenkant ook schoon…
Maar een mengsel van de specerijen , olie en ghee.,
Marineer de kippen ermee vergeet de binnenkant niet…
Laat de kippen 1 uur in de marinade en gril ze in de oven ..
Begin met 120 graden en verhoog langzaam de temperatuur…de tijd is afhankelijk van de grote van de kip.. doe de laatste 15 minuten de citroenen bij het vocht op de bakplaat dat van de kip afkomt..
Het vlees wordt heel zacht en de smaak van het gerookt paprikapoeder is een goede combinatie met de saus. Spoel de olijven even af onder de kraan…
Was en rooster de paprika’s..
Leg ze in een plastiek zakje en laat ze afkoelen…
Verwijder nu het velletje en de pitjes
Leg 2 schoongemaakte paprika’s apart..en snijd ze in grote stukken..
De rest maal je in de keukenmachine tot puree…
Spoel de tomaatjes af onder de kraan..
Was en gak de koriander…
Plet en gak de knoflook fijn..
Snijd de ui klein ..
Verhit het olijfolie en fruit de ui en de knoflook aan …
Voeg de paprikapuree aantoe
Breng deze op smaak met zout, gemberpoeder en peper..
Laat dit 15 minuten pruttelen ..
Voeg nu de paprika stukjes,
Olijven , koriander en de hele tomaatjes aan toe…
Doe de deksel op de pan en laat het zachtes verder koken .. zo 15/20 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.