- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 28 February 2018
3 eieren L
100 ml olie
De sap van 1 sinaasappel
1/2 el citroenensuiker (homemade)
220 gr bloem (spelt of gewone)
1 pakje bakpoeder
20 dadels ..
1 grote wortel geraspt..
1 appel geraspt
1 rijpe banaan geprakt..
100 gr geroosterde amandelen ..
3 el honing
2 el maple sirup …
1 el kaneel ..
4 kardemom de pitjes ervan fijn gestampt …
1 mesp. zeezout…
1 tl rozenwater…
verwarm de oven op 180 graden
Zonder hetelucht…
Maal in de keukenmachine de amandelen fijn en doe daar de dadels , kaneel, kardemom,honing, rozenwater erbij…
Klop de eieren met het olie schuimig …
Doe de sinaasappelsap en de citroenensuiker met de wortel, appel en de banaan erbij…
Roer nu de dadelmix onder en voeg de maple sirup en het zeezout onder…
Je hebt nu een mooi vloeibare beslag…
Vermeng het bakpoeder met het bloem en meng het onder het beslag…( let wel … het beslag hoort niet dik en zwaar te zijn maar dik vloeibaar…)
Je kunt altijd wat meer sap toevoegen en zo nodig wat bloem het laatste niet te veel…
Vet je vorm/en in met homemade
Kokosvet/mengsel recept staat op de site…
Vul de bakvorm/en 3/4
Zet ze op de onderste rij in de oven en bak deze heerlijke cake
35 minuten … in de vormpjes die ik had of.. gebruik een grote vorm dan is de baktijd 50 minuten ..,
Doe altijd de stokjes proef…
Neem voor de topping …
3/4 glas ( met oor)poedersuiker
Smelt 30 gr roomboter en laat deze afkoelen ..
Sap van 1 sinaasappel..
Verroer de poedersuiker met de sap en gesmolten en afgekoelde roomboter..
Bak 4 el amandelschijfjes lichtbruin in wat roomboter…
Laat ook deze goed afkoelen…
Laat de gebakjes iets afkoelen
en bestrijk ze met de topping ..
verdeel de amandelschijfjes overheen…
laat het baksel nu goed afkoelen …zo als bij alle andere noten baksel smaakt ook deze de volgende dag nog lekkerder…
Ps… houd je van erg zoet, voeg dan wat meer maple sirup aantoe…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.