- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 16 February 2018
Voor de deeg……
350 gr bloem
1 pakje bakpoeder
100 kwark
80 gr suiker
50 ml melk
50 ml olie
Doe alle ingrediënten in de kom en kneed 3 minuten een zachte deeg tot alles is verwerkt.. ( doordat bloem niet gelijk bloem is , kan het zijn dat je wat meer nodig hebt .. dus altijd ook op wat gevoel werken…
Laat de deeg even staan en maak de kwark vulling ..
Vulling..
900 gr kwark waarvan 1 volle en 1 mager kwark..
2 el vanillesuiker
150 gr suiker( wie wil kan meer nemen )
3 el homemade vanillesuiker
3 el homemade citroenen suiker
50 gr gesmolten en afgekoelde boter
50 gr maizena
1 p bakpoeder
3 eigeel
2 hele eieren
Bewaar de 3 eiwitten voor de
Merengue…
1 blik/pot nectarinen
3 el nectarine jam
verroer alles en klop het even op , dit kan met een garde.
Snijd de nectarinen in kleine stukken en roer ze door het beslag..
Verwarm de oven op 200 graden
Beleg een bakblik of bakvorm van 30/20 cm met bakpapier en vet de randen in …
Rol nu de bodem uit en leg deze netjes in de vorm …
Bestrijk deze met de jam en giet de kwark crème erin…
Baktijd 30/35 minuten ,maak altijd de stokjes proef …
3 eiwitten
100 gr suiker
Amandelschijfjes
Klop intussen het eiwit met de suiker stijf …
Haal het baksel uit de oven …
verdeel het opgeklopte eiwit op de kwarktaart en strooi wat amandelschijfjes overheen.,
Zet de taart weer terug in de oven voor ongeveer 7 minuten en zet de oven op 230 graden tot de merengue en de amandelschijfjes lichtbruin zijn gebakken….
Laat de kwarktaart 2 uur afkoelen …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.