Kwarktaart met nectarinen

Preparation time
30 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Kwarktaart met nectarinen

 

Voor de deeg……

 

350 gr bloem

1 pakje bakpoeder

100 kwark

80 gr suiker

50 ml melk

50 ml olie

Doe alle ingrediënten in de kom en kneed 3 minuten een zachte deeg tot alles is verwerkt.. ( doordat bloem niet gelijk bloem is , kan het zijn dat je wat meer nodig hebt .. dus altijd ook op wat gevoel werken…

Laat de deeg even staan en maak de kwark vulling ..

 

Vulling..

900 gr kwark waarvan 1 volle en 1 mager kwark..

2 el vanillesuiker

150 gr suiker( wie wil kan meer nemen )

3 el homemade vanillesuiker

3 el homemade  citroenen suiker

50 gr gesmolten en afgekoelde boter

50 gr maizena

1 p bakpoeder

3 eigeel

2 hele eieren

Bewaar de 3 eiwitten voor de

Merengue…

 

1 blik/pot nectarinen

3 el nectarine jam

 

verroer alles en klop het even op , dit kan met een garde.

Snijd de nectarinen in kleine stukken en roer ze door het beslag..

 

Verwarm de oven op 200 graden

Beleg een bakblik of bakvorm van 30/20 cm met bakpapier en vet de randen in …

Rol nu de bodem uit en leg deze netjes in de vorm …

Bestrijk deze met de jam en giet de kwark crème erin…

Baktijd 30/35 minuten ,maak altijd de stokjes proef …

 

3 eiwitten

100 gr suiker

Amandelschijfjes

Klop intussen het eiwit met de suiker stijf …

 

Haal het baksel uit de oven …

verdeel het opgeklopte eiwit op de kwarktaart en strooi wat amandelschijfjes overheen.,

Zet de taart weer terug in de oven voor ongeveer 7 minuten en zet de oven op 230 graden tot de merengue en de amandelschijfjes lichtbruin zijn gebakken….

Laat de kwarktaart 2 uur afkoelen …

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!