- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 8 February 2018
550 gr bloem
1klontje gist
50 gr suiker
1 tl zout
300 ml lauwwarm water
1 el homemade citroenensuiker
200 gr roomboter diepgevroren
Weeg het bloem en de suiker af, voeg het zout en de citroenensuiker erbij ( kan natuurlijk ook zonder)
Verroer de gist met het lauwe water en voeg het bloem en de rest aan toe.., behalve de boter
Verroer alles en kneed met de machine 10 minuten een zachte maar elastische deeg…
Laat deze 15 minuten rusten…
Doe bloem op je werkplank en kneed de deeg licht door..
Maak een gelijkgrote rol en snijd deze in 16 parten…
Maak bolletjes ervan ..
Haal je roomboter uit de vriezer en rasp deze fijn…
Rol een bolletje tot een dunne plak uit..
Verdeel wat roomboter op de plak deeg…
Rol het volgende bolletje ook weer uit en leg deze op de eerste plak met roomboter…
Zo ga je door tot de vóór laatste plak deeg…
De laatste plak is de deksel en daar komt geen boter erop …
Je hebt nu een mooie stapel met 16 plakken deeg…
Druk nu deze stapel voorzichtig met je hand iets uit elkaar..
Ga nu verder met de deegroller
Rol een grote ronde plak uit ..
Snijd nu de plak in vieren en dan maak je van 1 vierde 3 croissants…
Rol de croissants op en plaats deze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
Dek ze af met folie en een theedoek en laat de croissants 30 minuten rijzen…
Verwarm de oven op 200 graden
Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en melk ..
Bak de croissants 15/20 minuten …
Met 5 ingrediënten heb je een
heerlijke homemade croissant
die op een snelle manier zijn gemaakt…
Je kunt de deeg zonder bakken invriezen en de volgende ochtend maken …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.