- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 31 January 2018
350 ml lauwwarme melk
250 ml water
1 klontje gist
1 tl honing
1 1/2 tl zout (wie wil kan meer of minder)
2 el ghee of roomboter
400gr tarwebloem
250 volkorenmeel
150 gr smida
Extra..
Zaadjes..
Sesam
Zonnebloem pitten
Pompoen pitten
Maanzaad
Kom met water
Bakplaat
Bakpapier
1 eigeel
1 tl olijfolie
Vermeng de gist met het vocht ,de honing en de boter…
Meng het zout door de bloem/meel mengsel…
voeg alles bij elkaar en roer het om…(soms kun je wat extra bloem of water nodig hebben tot een goede deeg … dus je kunt altijd nog wat aan toe voegen…)
Kneed het hierna met de kneedmachine 8 minuten en laat het 10 minuten rusten..,
Kneed de deeg nogmaals 3 minuten … de deeg moet helemaal loskomen van de kneedkom…
Laat de deeg 15 rijzen…
Zet intussen de zaadjes in aparte kommetjes en een kommetjes met water klaar…
Leg bakpapier op de bakplaten ..
Maak he handen vochtig met water en kneed gelijk grote bolletjes …
Draai de bovenkant van get bolletjes door het water en daarna door de gewenste zaadjes…
Zet de bolletjes op de bakplaat en dek ze af met plastiek folie…
Laat ze 50 minuten rijzen..
Verwarm de oven op 240 graden
Roer de olijfolie door het los geklopt eigeel ..
Bestrijk de bolletjes ermee en bak ze 25 minuten …
Bestrijk de bolletjes met koud water als ze uit de oven komen …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.