Bruine zachte bolletjes met zaden

Preparation time
80 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Bruine zachte bolletjes met zaden

350 ml lauwwarme melk

250  ml water

1 klontje gist

1 tl honing

1 1/2 tl zout (wie wil kan meer of minder)

2 el ghee of roomboter

400gr tarwebloem

250 volkorenmeel

150 gr smida

Extra..

Zaadjes..

Sesam

Zonnebloem pitten

Pompoen pitten

Maanzaad

Kom met water

 

Bakplaat

Bakpapier

1 eigeel

1 tl olijfolie

 

Vermeng de gist met het vocht ,de honing en de boter…

Meng het zout door de bloem/meel mengsel…

voeg alles bij elkaar en roer het om…(soms kun je wat extra bloem of water nodig hebben tot een goede deeg …  dus je kunt altijd nog wat aan toe voegen…)

 

Kneed het hierna met de kneedmachine 8 minuten en laat het 10 minuten rusten..,

Kneed de deeg nogmaals 3 minuten … de deeg moet helemaal loskomen van de kneedkom…

Laat de deeg 15 rijzen…

 

Zet intussen de zaadjes in aparte kommetjes en een kommetjes met water klaar…

Leg bakpapier op de bakplaten ..

 

Maak he handen vochtig met water en kneed gelijk grote bolletjes …

Draai de bovenkant van get bolletjes door het water en daarna door de gewenste zaadjes…

Zet de bolletjes op de bakplaat en dek ze af met plastiek folie…

Laat ze 50 minuten rijzen..

Verwarm de oven op 240 graden

Roer de olijfolie door het los geklopt eigeel ..

Bestrijk de bolletjes ermee en bak ze 25 minuten …

Bestrijk de bolletjes met koud water als ze uit de oven komen …

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!